Wilder Land: een uniek theekransje!

Matthijs en Daan van Wilder Land (voorheen ptthee) hebben in dit project een mobiele drogerij gerealiseerd om samen met mensen uit het gebied (met oogstfeesten) bij boeren theekruiden te kunnen oogsten én er (streek)thee van te maken. Deze kruiden worden geoogst en worden ter plekke verwerkt tot kruidenthee doormiddel van een mobiele oogst- en verwerkingfaciliteit.

De verkoop van kruidenthee in lokale boerderijwinkels wordt vervolgens ingezet als middel om een sterke land/stad verbinding te creëren en te promoten, korte ketens te creëren en dient als voorbeeld van een lokale voedselproductie.  

Daarnaast wordt er ook een kruiden-oogst-workshop ontwikkeld. Gedurende de dag leren mensen wat voor bijzondere (inheemse) kruiden er allemaal groeien in het westelijk veenweide gebied, welke kruiden geplukt kunnen worden en hoe je hier een lekkere bak thee van zet. Tijdens de dag helpen de deelnemers met het oogsten van de bloemen en kruiden. Dit gebeurt allemaal op het erf/land bij de boer, en worden de machines voor het verwerken van thee gebruikt. 

Start: voorjaar 2020
Gereed: najaar 2020

Bekijk het filmpje van dit project!

Bekijk de website!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media