Haarrijnse Molen Ontwerp Maalderijj 21

Weids Brood - van lokaal graan naar lokaal brood

Aan de Haarrijnse plas wordt in een te herbouwen molen een kleinschalige graanmaalderij gerealiseerd om van ecologisch geteelde, oude graanrassen te verwerken tot lokale producten zoals verschillende soorten brood. 

De molen is een nieuwe, traditionele molen die aan de plas een landmark is en met windkracht op duurzame wijze graan maalt. Deze graanmaalderij wordt verbonden met boeren, bakkers en afnemers tot een duurzame, lokale keten. Het project biedt boeren een afzetmogelijkheid voor het telen van graan, waarmee het kan bijdragen aan meer gemengde en extensievere agrarische bedrijven. 

De bijzondere, lokale en ecologisch geproduceerde meelproducten bieden lokale (biologische) bakkers de kans om zich te onderscheiden en om mensen kennis te laten maken met lokaal geproduceerd, gemalen en gebakken brood. 

Door toeleveranciers en afnemers met elkaar in verbinding te brengen, kan een duurzaam netwerk tot stand worden gebracht. Wensen en eisen die aan het project gesteld worden kunnen zo beter in de keten doorgegeven worden. Ook kunnen bakkers en boeren onderling ervaringen uitwisselen. 

Start project: voorjaar 2023
Gereed: eind oktober 2024

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media