IMG 2655

Proeftuin van Linschoten

In dit project is een perenboomgaard op Landgoed Linschoten herontwikkeld tot ecologische tuinderij 'De Proeftuin van Linschoten'. In De Proeftuin wordt biologische groente en fruit geteeld. De Proeftuin verbindt stad, dorp en land met elkaar. Mensen kunnen hun groente rechtstreeks van het land geleverd krijgen of zelf oogsten. Er worden rondleidingen en workshops gegeven ter inspiratie voor een eigen groentetuin en op het gebied van duurzame voedselproductie. Iedereen kan meehelpen op het land, scholieren zijn welkom om te zien hoe groente groeit, en er is plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder vluchtelingen en mensen zorg en/of persoonlijke aandacht nodig hebben. De tuinderij draagt ook bij aan de toekomstplannen van Landgoed Linschoten om het landgoed aantrekkelijker te maken voor recreanten. 

Doel van het project is het realiseren van sociaal en rendabel ecologisch tuinderijbedrijf, gebaseerd op regeneratieve landbouw waar professionele krachten een eerlijk loon verdienen, waar het voor vrijwilligers gezellig is om af en toe mee te helpen en op die manier te leren over biologisch tuinieren en permacultuur. 

Vrijwilligers kunnen meehelpen in de tuin, bij de uitgifte van koffie en thee in de grote kas en bij de verhuur en onderhoud van de huisjes. Er is oog en ruimte voor ieders talent. Dit hoeft niet alleen op het gebied van tuinieren te zijn, maar dit kan ook in de vorm van muziek maken, koken, organiseren, ander handwerk etc. In het tuinderijbedrijf is ook ruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Scholen, verenigingen en buurtbewoners uit de omgeving zijn van harte welkom om op de tuinderij activiteiten te organiseren die passen bij het karakter van de tuin en het landgoed.

Start: medio 2022
Gereed: maart 2024

Bekijk ook de website www.proeftuinvanlinschoten.nl

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media