IMG 1834

Positieve Gezondheid Kwekerij Stichtse Vecht

Op het perceel van een nu nog plantenkwekerij in Maarssen wordt een containerteeltveld (ca. 3000 m2) omgevormd tot Positieve Gezondheid tuinen. Ook wordt er een ‘groene’ ontmoetingsplek (ca. 100 m2) gecreëerd in het voorste gedeelte van het kassencomplex. Dit complex wordt gesloopt en herbouwd tot natuurgeneeskundig gezondheidscentrum (ca. 880 m2): een integratief gezondheidscentrum dat gebaseerd wordt op Positieve Gezondheid (vanuit perspectief zorgvrager) wat weer wordt vertaald in “Integrative medicine” (vanuit perspectief zorgverlener). 

Met het realiseren van de tuinen bij het nieuwe gezondheidscentrum wordt de helende werking van groen en natuur, het (weer) leren kennen van de heilzame werking van planten, groen, grond en daglicht en het gezondheidsaspect van sociale verbinding door ontmoeten en activiteiten, ten volle gebruikt en in de schijnwerpers gezet. Tevens vormt het project een mooi proces voor bewustwording van de rol van groen en natuur in het belang van het klimaat, koelte door schaduwrijke boompartijen, het effect van water vasthouden door groen, de rol van insectenpopulaties en hun functies, en diversiteit in vegetatie en de effecten daarvan. 

De hoofdfunctie van de tuinen is de mogelijkheid bieden aan cliënten/ bezoekers om activiteiten, sessies of behandelingen in de buitenruimte te kunnen volgen, met de nodige beschutting. Maar ook passanten kunnen overdag van de tuinen gebruik maken als verbinding tussen dorp en de achterliggende Kleine Plas. Door cliënten/bezoekers ook actief te betrekken wordt kennis ontwikkeld en gedeeld. Voor iedereen die zich daarin wil verdiepen, met of zonder ervaring. 

Start: voorjaar 2022
Gereed: eind 2022

Bekijk ook de website www.voeljelekkerinjevel.nl om het project te volgen!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media