Paviljoen Circulair en eetbaar landschap Natuurkwartier Nieuwegein

Met een nieuw circulair paviljoen en een eetbaar landschap krijgt het Natuurkwartier in Nieuwegein er een mooie ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor stads- en plattelandsvergroeners bij! Hier komen natuur, landschap en cultuurhistorie samen en wordt stad en platteland, natuur en mens, met elkaar verbonden. 

Het project is een initiatief van Stichting De Groene Koepel, Reinaerde, BSO Wijs! en Samen Duurzaam Nieuwegein. Samen met de gemeente, inwoners en andere partners in het gebied is een plan gemaakt voor het Natuurkwartier. 

Onderdeel van het plan is de bouw van een nieuw en circulair paviljoen waarin sociale horeca, buitenschoolse opvang en een kennis- en ontwikkelcentrum voor groene verblijfsrecreatie en duurzaamheid, een plek krijgen. Er wordt een verbinding gemaakt met het platteland en met de agrarische sector door het aanbieden van routes, het gebruiken van streekproducten in de horeca en door verkoop van lokale producten in een winkeltje. Ook wordt er samengewerkt met scholen en met Boerderij in de Kijker (boerderij-educatie). Doordat in het paviljoen verschillende organisaties en functies samenkomen, wordt het een ontmoetingsplek voor meer doelgroepen en een broedplaats voor nieuwe activiteiten. 

Vlakbij het paviljoen wordt een eetbaar landschap aangelegd samen met vrijwilligers, cliënten van Reinaerde en omwoners. Zo kunnen omwoners, scholieren en mensen met een beperking zelf voedsel verbouwen, verzamelen en eten. Het eetbaar landschap wordt toegankelijk gemaakt door middel van een vlonderpad. Rondom het paviljoen wordt de entree ook aangelegd met eetbare planten en kruiden. 

Start; september 2022
Gereed: december 2024

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media