Oogst Woerden

Oogst: de nieuwe boerderijwinkel in Montfoort en omstreken

Ramona Schalkwijk heeft een melkveebedrijf in Montfoort, Bloemenweidemelk, met als ambitie het bedrijven van duurzame, regeneratieve landbouw en het beschikbaar maken van gezonde, lokaal geproduceerde levensmiddelen in en om Montfoort. Daarmee wil ze tegemoet komen aan de vraag van inwoners van de streek om op een gemakkelijke manier aan duurzaam en lokaal voedsel te komen. Ook wil ze hiermee de transitie ondersteunen van boerderijen die duurzame landbouw (willen) bedrijven. 

In dit project zet Ramona in Woerden en in Leidsche Rijn daarom twee onbemande winkels op volgens het concept van Oogst. Daarmee verbetert ze de economische duurzaamheid van haar bedrijf maar kan ze ook de bedrijfsvoering ecologisch duurzamer maken. De producten in de winkels komen van duurzame boeren in de omgeving. Zo zorgt het project ook voor meer samenwerking tussen die boeren en de inwoners/consumenten die de producten kopen.

Naast de twee onbemande winkels in Woerden en Leidsche Rijn wordt ook op de boerderij een distributieruimte en winkel gerealiseerd. Daar wordt ook een ontvangstruimte gecreëerd zodat mensen naar de boerderij kunnen komen voor extra beleving zoals een rondleiding, lezing of workshop. Ook in de winkels worden in de toekomst regelmatig activiteiten georganiseerd die de verbinding met de boer of het voedsel versterken. 

Het transport verloopt met een busje via slimme routes. Op termijn kunnen deze routes ook gebruikt worden voor transport tussen boeren onderling. 

De winkels zijn onbemand en te openen met een app. In de winkel heb je de beleving die lijkt op een supermarkt. De openingstijden zijn ruim. Bij de producten vindt je informatie over de deelnemende boeren. Ook worden klanten op de hoogte gehouden door. middel van nieuwsbrieven en berichten via social media. 

Start: eind 2022
Gereed: najaar 2024

Bekijk de website van de winkel in Woerden!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media