Lokaal voedsel Utrecht

In veel steden en dorpen groeit de aandacht voor lokaal voedsel bij burgers, horeca en winkeliers. Ook producenten en boerencoöperaties willen meer in de eigen regio afzetten. Maar hoe bereiken vraag en aanbod elkaar beter?

De Utrechtse LEADER-groepen Weidse Veenweiden en Utrecht-Oost hebben de handen ineengeslagen om te verkennen wat nodig is. In het samenwerkingsproject Lokaal Voedsel Utrecht zijn in 2019 samen aan de slag met vraag en aanbod door middel van meet & match-bijeenkomsten, het uitwisselen van praktische kennis (leergangen) en wordt door een ‘Lokaal-voedsel-makelaar’ vraag en aanbod sneller en beter bij elkaar gebracht.

Daarnaast is er kennis en ervaring uitgewisseld door uitwisselingsbezoeken tussen de LEADER-gebieden, podcasts, filmpjes, een afsluitende talkshow met presentatie van de eindresultaten en een eindrapport. 

Het project liep van voorjaar 2019 tot en met voorjaar 2022. Op 14 maart 2022 is het project afgesloten met de Talkshow 'hoe maken we van lokaal het nieuwe  normaal?'. Van de Talkshow is een korte impressie gemaakt:

Het eindrapport is hier te downloaden. De andere resultaten zoals overzichten van producenten, resultaten van pilots en filmpjes en podcasts, zijn te vinden op de website www.lokaalvoedsel-utrecht.nu!  Bekijk hier een leeswijzer waar je welke resultaten op de website kunt vinden. 

De provincie Utrecht heeft aangeboden om vanuit de Voedselagenda dit jaar te kijken hoe we in de provincie Utrecht verder kunnen werken aan meer lokaal voedsel. Daarvoor blijven de website en de Lokaal Voedsel Makelaar in heel 2022 bereikbaar. Ook worden er in 2022 bijeenkomsten georganiseerd met partijen in het netwerk. Wil je meedoen of gewoon op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Lokaal Voedsel Utrecht via de homepage van de website lokaalvoedsel-utrecht.nu

Bekijk ook het bezoek van de Keuken van Utrecht aan dit project!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media