IMG 8425

Experiment ambachtsschool Vreeswijk

Dit project is een experiment om een moderne ambachtsschool op een bestaande historische scheepswerf te realiseren. Aan de hand van de bouw van een middeleeuwse stadskraan wordt een ambachtsschool opgezet en wordt onderzocht of de ambachtsschool voortgezet kan worden. De bouw van de stadskraan biedt plaats aan 20 leerlingen die tijdens het project, gedurende 15 maanden werkervaring op doen, onder leiding van een gekwalificeerd leermeester.

De ambachtsschool wil een match maken tussen het tekort aan personeel in de ambachtelijke en technische vakken en de grote groep mensen die in het reguliere onderwijs niet tot z’n recht komt of die competenties, vaardigheden en kwalificaties mist om aan de slag te kunnen in een ambachtelijk vak. De ambachtsschool biedt hen een praktische opleiding en werkervaring. Door het aanleren van vakvaardigheden en sociale vaardigheden, zoals arbeidsritme en collegialiteit, ontstaan nieuw toekomstperspectief en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met dit project ontstaan er ook nieuwe samenwerkingsverbanden tussen oud en jong, opleiding en bedrijfsleven, cultuurhistorie en toerisme en tussen al deze terreinen van het openbare leven.

Start: september 2018
Gereed: eind 2021

Bekijk de website

Bekijk het filmpje van dit project!

Bekijk ook aflevering 3 van de Keuken van Utrecht waarin Emina een bezoek brengt aan de ambachtsschool!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media