Eetbare en sociale permacultuurtuin Cabauw

Bij de zorgboerderij Both Boerenzorg wordt een eetbare, sociale en toegankelijke permacultuurtuin gerealiseerd die het hart vormt van een (voedsel)verbinding tussen plant en mens, tussen boer en burger en tussen dorp en platteland. De tuin wordt gebruikt om de educatieve groeiprocessen te laten zien, zorgt voor (streek)producten en de ingrediënten die nodig zijn bij de bereiding van verschillende recepten die later weer aan de woonvoorziening van de zorgboerderij, bezoekers van het theehuis en aan inwoners uit de omgeving verkocht zullen worden, biedt dagbesteding aan zorgcliënten van de zorgboerderij, zorgt door de vele verschillende gewassen voor biodiversiteit op het bedrijf en levert pootgoed voor plantenbakken in Lopik en Cabauw.


Behalve het realiseren van een goed “gewortelde” eetbare permacultuurtuin wordt ook het TheeHUIS aangepast en geschikt gemaakt voor het bereiden en verwerken van de producten uit de tuin, voor het geven van workshops en het serveren van (streek)gerechten. Het TheeHUIS gaat dienen als pleisterplaats, waar samen met de hulpboeren naast thee en koffie ook verscheidene producten en recepten bereid en geserveerd gaan worden en workshops gaan geven. Er komt een verbinding met de dorpen door middel van het realiseren van bakken met eetbare planten in Lopik en door het samen met andere ondernemers en organisaties participeren in het project Eetbaar Lopik Cabauw waarin onder andere streekmarkten zullen worden georganiseerd.

Start: zomer 2018
Gereed: zomer 2022

Op zaterdag 20 augustus 2022 is er streekmarkt op de tuin, bekijk hier de uitnodiging!

Bekijk het filmpje van dit project

Of bekijk het bezoek van de Keuken van Utrecht aan dit project!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media