We gaan weer op Expeditie LEADER!

12 april 2022

Vanuit LEADER Weidse Veenweiden en LEADER Utrecht-Oost organiseren we ook dit jaar weer excursies naar LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. We doen dit onder de naam 'Expeditie LEADER'. 

De volgende Expeditie LEADER gaat naar:
Woensdagavond 13 april om 19:30 uur: Expeditie naar project Van Koffiedik tot Knolselderij in Utrecht-Oost. Deze Expeditie heeft al plaatsgevonden. 
Woensdagavond 20 april om 19:30 uur: Expeditie Vechtstreek Fruit Coöperatie in Vreeland (Weidse Veenweiden).

Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en om handige tips te krijgen!

Woensdagavond 20 april: Vechtstreek Fruit Coöperatie
De tweede Expeditie LEADER, op woensdagavond 20 april, gaat naar Vechtstreek Fruit Coöperatie in Vreeland. De voormalige Buitenplaats Wittesteijn in Vreeland aan de Vecht heeft een hoogstamboomgaard met een kleine 300 bomen, die tezamen ruim 100 oudhollandse appel- en perenrassen vertegenwoordigen. Het beheer en onderhoud van een hoogstamboomgaard kost veel werk en levert vaak te weinig op om kostendekkend te kunnen werken. In de Vechtstreek raken steeds meer hoogstamboomgaarden daardoor in verval. Zonde van het fruit maar ook van dit karakteristieke landschapselement!
 
In het project 'Vechtstreek Fruit Coöperatie' krijgt dit levende erfgoed een nieuw podium doordat de initiatiefnemers samen met andere boomgaardeigenaren samenwerken en nieuwe producten ontwikkelen onder een gezamenlijk merk. Hierdoor kan een beter verdienmodel worden ontwikkeld en hebben de boomgaarden weer een toekomst.

Tijdens de expeditie vertellen initiatiefnemers Willem en Agnes Groeneveld over dit bijzondere project en bekijken we natuurlijk de boomgaard. Ga je mee?

Programma

Vanaf 19:15 uur:          Inloop op de locatie
19:30 uur:                     Welkom en start Expeditie LEADER: rondleiding en uitleg over het project. Alle gelegenheid om je vragen te stellen!
Circa 21:00 uur:          Afsluiting Expeditie LEADER en gelegenheid om na te praten.

Aanmelden

Ga je mee? Leuk! Meld je dan aan via de knop ->    Ja, ik ga mee!

De LEADER-coördinator is ook aanwezig, dus stel gerust je vragen of leg je eigen projectidee voor!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media