Wat ik zag in Andernach...
Wat ik zag in Andernach...

12 juni 2017

Op 8 juni 2017 zijn dertig mensen uit Utrecht-West op bezoek geweest in Andernach (D) - de eetbare stad. Daar is een initiatief van enkelen uitgegroeid tot een breed gedragen project van voedsel verbouwen, mensen meer kansen geven op de arbeidsmarkt, educatie, sociale interactie en verfraaiing van de openbare ruimte.

Op een kwekerij in een voorstad van Andernach werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt elke dag in de boomgaarden, tuinen, kwekerij en met kleinvee. Alle producten vinden hun weg naar de stad alwaar ze worden verkocht. Maar er worden ook planten opgekweekt die in de stad worden geplant. In een brede zone door de stad en langs de stadsmuur staan kruiden, fruitbomen en groenten en kunnen mensen de rijpe vruchten plukken. Zo zijn niet gebruikte en soms ook verloederde plekken verworden tot tuinen waar mensen samenkomen om te plukken, te eten of gewoon even uit te rusten en te genieten van de omgeving. 

Tijdens de excursie hebben de deelnemers met elkaar gesproken over hun verwachtingen, hun eigen plannen en wat ze met de inspiratie gaan doen. Die informatie hebben we verzameld en samen met een terugblik op de dag in dit verslag gezet. Veel leesplezier!

Maak contact met ons
Verstuur
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media