Oogst Woerden

Vier nieuwe projecten, de laatste van deze periode!

17 mei 2023

Eind 2022 zijn de laatste vier aanvragen gedaan van de LEADER-periode 2015 - 2022. Deze kregen in december 2022 allevier een positief advies van de Aanjaaggroep en nu hebben ze allevier ook de beschikking gekregen en kunnen ze van start!

De laatste vier projecten zijn heel divers maar allevier weer bijzondere, vernieuwende projecten. In het project 'Oogst - de nieuwe boerderijwinkel van Montfoort en omstreken' realiseert melkveehouder Ramona Schalkwijk samen met Oogst van Hier drie onbemande winkels voor lokaal voedsel, een unicum voor ons gebied.
Het project 'Weids brood - van lokaal graan tot lokaal brood' realiseert een nieuwe graanmaalderij én korte keten tussen boer, molenaar en bakker. Daarmee zorgt het voor een nieuwe afzetmogelijkheid voor agrariërs die overwegen om graan te gaan verbouwen.

In het project 'De Waaierij - kom uitwaaien in de polder' realiseert melkveehouderij Waaise Weelde een unieke pleisterplaats op en uitvalsbasis naar het platteland, waar mensen uit Utrecht en Leidsche Rijn het platteland kunnen ontdekken.  Het project 'Inspiratietuin Cabauw' tenslotte creëert een nieuwe broedplaats voor ontmoeting en activiteiten in de tuin van de H. Jacobuskerk in Cabauw. 

Dit zijn de laatste van de in totaal 26 projecten van deze periode. Alle projecten moeten uiterlijk 31 december 2024 uitgevoerd zijn. Ondertussen gaat dit najaar de nieuwe Aanjaaggroep van start en kunnen er rond de jaarwisseling weer nieuwe aanvragen worden ingediend voor initiatieven die bijdragen aan de nieuwe LOS. 

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media