Terugblik op de landelijke LEADER-webcast op 2 oktober 2020

8 oktober 2020

De Landelijke LEADER-dag 2020 was met recht een nieuwe versie van de LEADER-dag te noemen!

Dit jaar vond de landelijke LEADER-dag namelijk plaats in een “hybride” vorm, geheel passend bij de (on)mogelijkheden van deze tijd. In het Holstohus in Olst in de provincie Overijssel was een heuse studio gebouwd waar vanuit de LEADER-gebieden enkele gasten bij aanwezig konden zijn.

De filmpjes en de gesprekken die daar aan tafel werden gevoerd waren door iedereen via YouTube te volgen.

Ruim 220 deelnemers namen deel aan het ochtendprogramma. In een mooie mix van filmpjes en gesprekken kwam een aantal thema’s die op het platteland spelen aan bod: werken met vrijwilligers, herbestemming van (religieus) erfgoed, streekproducten en jongeren op het platteland.

Ferenc van Damme van de provincie Overijssel vertelde over ‘de spelregels van de nieuwe samenleving’ en zette aan tot denken: hoe raken we mensen in deze tijd van razendsnelle veranderingen zodat zij voelen dat de publieke zaak ook van hen is?

In de middag werden enkele thema’s in een drietal online workshops verder uitgediept. Op de website van Netwerk Platteland zijn van elke workshop de gegeven presentaties, achtergronddocumenten en in twee gevallen ook een link naar de opname van de workshop te vinden.

Nieuwsgierig? De hele webcast is via het YouTube kanaal van Netwerk Platteland terug te kijken:

De hele webcast via het YouTube kanaal van Netwerk Platteland

Of kijk de originele webcast met chat terug! Inmiddels hebben op beide kanalen ruim 1000 mensen (delen van) de uitzending teruggekeken!  

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media