Terugblik Expeditie LEADER oktober/november 2021

4 november 2021

Op 25 oktober en 1 november organiseerden LEADER Utrecht Oost en LEADER Weidse Veenweiden weer een 'Expeditie LEADER': op bezoek bij LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. Deze keer organiseerden we de expedities eind van de middag zodat we nog in het laatste daglicht de locaties konden bekijken. 

Op 25 oktober bezochten we het project 1 Kilometer Dijk in Driebergen. In dit project zijn op initiatief van bewoners langs de dijk Langbroekerwetering de verhalen van het gebied in beeld gebracht. We werden ontvangen door initiatiefnemers Tineke Booi en Leen Doeve die ons vervolgens vertelden over hun bijzondere project. Door de verhalen over het gebied te verzamelen en in beeld te brengen, zorgt het project niet alleen voor meer samenwerking en samenhang maar kunnen de in- en omwoners die historie ook gebruiken als inbreng voor ruimtelijke plannen en nieuwe initiatieven langs de dijk. 

Op 1 november gingen we op Expeditie bij het project Buurderij van Dam in Wilnis. Daar vertelde initiatiefnemer Christel van Dam en enkele medewerkers van de Buurderij over hoe de melkveehouderij langzaam maar zeker is veranderd in een Buurderij met dagbesteding, kinderboerderij en ontmoetingsfunctie voor de buurt. De medewerkers vertelden de deelnemers vol enthousiasme over de dieren, de dierenverblijven en de verzorging! Het project voorziet echt in een behoefte, niet alleen zijn er veel aanmeldingen voor de dagbesteding, ook vanuit de buurt komen veel bezoekers die zelf ook weer met ideeën komen. 


  
Beide avonden waren er 8 á 10 deelnemers: mensen met plannen voor een vergelijkbaar initiatief, leden van de LEADER-groepen, geïnteresseerden vanuit de provincie, buren, etc. Ze vonden het heel interessant om meer te horen over de projecten, waar de LEADER-subsidie voor gebruikt is, hoe de initiatiefnemers bepaalde zaken hebben aangepakt en welke leuke en lastige dingen zij tegenkwamen op hun pad.

De volgende expedities zijn gepland in januari/februari  2022.

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media