Talkshow: Hoe maken we van lokaal het nieuwe normaal?

10 februari 2022 - update 11 maart 2022  #LokaalVoedselUtrecht

Talkshow: Hoe maken we van lokaal het nieuwe normaal?
De oogst van drie jaar samenwerken aan lokaal voedsel in de provincie Utrecht

“Hoe maken we van lokaal het nieuwe normaal?” Deze vraag staat centraal tijdens een inspirerende talkshow die op maandagavond 14 maart 2022 wordt georganiseerd door de twee Utrechtse LEADER-groepen Weidse Veenweiden en Utrecht-Oost samen met de provincie Utrecht en het projectteam Lokaal Voedsel Utrecht. Hoe heeft Lokaal Voedsel Utrecht de afgelopen jaren bij kunnen dragen aan de afzet van meer lokaal voedsel in de provincie Utrecht? Welke uitdagingen liggen er nog voor de toekomst en hoe kunnen we daar met elkaar mee aan de slag? Producenten en (zakelijke) afnemers van lokaal geproduceerd voedsel, overheden, organisaties en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierover in een afwisselend en interactief programma in gesprek te gaan.

Ben jij ook actief (of ge nteresseerd) in de zakelijke markt voor lokaal geproduceerd voedsel? Dan ben je van harte welkom, ofwel online ofwel in het provinciehuis in Utrecht.

Vanuit het Europese programma LEADER in Weidse Veenweiden en Utrecht-Oost is in 2019 het project “Lokaal Voedsel Utrecht” gestart. Doel van het project was enerzijds het samenbrengen van producenten en (zakelijke) afnemers van lokaal voedsel in de provincie Utrecht en anderzijds om te onderzoeken waar marktpartijen tegenaan lopen en hoe je vraag en aanbod beter met elkaar kan verbinden. Zo zijn er meet & matchbijeenkomsten, leergangen en pilots georganiseerd en is er een ‘Lokaal Voedsel Makelaar’ aan de slag gegaan om vragers en aanbieders met elkaar in contact te brengen.

Na ruim twee jaar uitvoering is het tijd om de ervaringen vanuit Lokaal Voedsel Utrecht breed te delen. Maar nog veel belangrijker: we gaan deze avond graag met belanghebbenden en geïnteresseerden in gesprek om te bekijken of en hoe de leerpunten uit het project een vervolg kunnen krijgen. Oftewel: hoe kunnen we met elkaar van “lokaal het nieuwe normaal maken”?

Praat of chat mee met de tafelgasten en laat ons jouw suggesties weten om van lokaal voedsel het nieuwe normaal te maken. De LEADER-groepen, de provincie Utrecht (Voedselagenda) en het projectteam Lokaal Voedsel Utrecht zijn benieuwd!

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Lokaal Voedsel Utrecht. Online deelnemen kan via www.lokaalvoedsel-utrecht.nu/bijeenkomst. De bijeenkomst is na de bijeenkomst ook terug te kijken tot 1 mei 2022. 

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media