Streekhouder van de maand: Marcel Wijnen

6 april 2022 #streekhoudervandemaand

Leer de ’streekhouders’ van Utrecht-West kennen! ’Streekhouders’ zijn inwoners, bedrijven, bestuurders en organisaties die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun streek én zichzelf daar actief voor willen inzetten. Regelmatig stelt een nieuwe ’streekhouder’ zich voor. Deze keer is dat Marcel Wijnen, directeur Coöperatieve Rabobank Midden-Nederland én nieuw lid van de Aanjaaggroep.

Marcel houdt zich binnen de Rabobank bezig met alles wat te maken heeft met de voedseltransitie. Omdat de Rabobank veel klanten heeft binnen deze sector is dit één van de drie transitieswaar de Rabobank zich op richt. Het onderwerp voedseltransitiesluit ook goed aan bij de doelstellingen van LEADER. Vanuit de Rabobank wil Marcel daarom graag een belangrijke rol spelen om die transitie te stimuleren, verbindingen te leggen en impuls te geven om deze transitie mogelijk te maken.

Zowel Rabobank als LEADER stimuleren de verbinding tussen stad en dorp: “Je ziet dat de korte keten (van land naar consument), waarbij de meer gebruikelijke weg naar de supermarkt wordt overgeslagen, enorm in opkomst is. De consument is zich bewuster van keuzes en kiest vaker voor streekproducten, kiest bewust voor vers en vindt het een meerwaarde als hij weet waar het product vandaan komt. En hoe mooi is het dan als het uit de buurt komt! Dan heeft het ook nog eens een lage voetprint.”

Marcel probeert in de LEADER Aanjaaggroep met zijn expertise en netwerk, samen met de andere leden de initiatiefnemers verder te helpen. Hij vindt het fijn dat de aanjaaggroep een gemêleerd gezelschap is: “Ik denk dat een initiatief baat heeft bij een gemixt gezelschap meedenkers. Hierdoor kunnen we vanuit verschillende invalshoeken naar een initiatief kijken en hen verder helpen met advies en mogelijk ook financiële ondersteuning”.

Marcel vindt het fantastisch om innovatie verder te brengen en om initiatiefnemers met een goed idee op gang te helpen. “Iedere keer worden we weer verrast door de mooie initiatieven die er opkomen uit het gebied van Weidse Veenweiden. Het is een heel ondernemend gebied. Er gebeurt veel en er ontstaan mooie ideeën waar je over mee mag denken en advies over mag geven.” Marcel zou het daarom ook iedereen aanraden om bij de Aanjaaggroep te gaan als de kans zich voordoet.

Heb je een vraag voor Marcel Wijnen? Of wil je een idee voorleggen? Neem dan contact op met de LEADER-coördinator! Die brengt jullie dan met elkaar in contact.

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media