Streekhouder van de maand: Judith de Vor

18 augustus 2022 #streekhoudervandemaand

Leer de ’streekhouders’ van Utrecht-West kennen! ’Streekhouders’ zijn inwoners, bedrijven, bestuurders en organisaties die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun streek én zichzelf daar actief voor willen inzetten. Regelmatig stelt een nieuwe ’streekhouder’ zich voor. Deze keer is dat Judith de Vor. Samen met Rick is zij eigenaar van melkvee- en educatieboerderij de Elihoeve in Snelrewaard én ze is nieuw lid van de Aanjaaggroep.

 Judith en Rick ontvangen regelmatig schoolklassen, groepen, collega’s en beleidsmakers op de boerderij om te laten zien en beleven wat er gebeurt en hoe zij voedsel maken. “Meerdere generaties zijn ons op de prachtige plek langs het riviertje de Lange Linschoten voorgegaan, op onze beurt hebben wij de boerderij verduurzaamd en werken wij zoveel mogelijk natuurvriendelijk.”

 Een vitaal platteland en binding met de omgeving vindt Judith erg belangrijk. Daar zet ze zich dan ook graag voor in. “Nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen pakken we graag op. Daarvoor kijken we niet alleen in Nederland, maar hebben we ook in de wereld van de agrarische sector al veel gezien en die kennis nemen we ook weer mee.”

 Op dit moment loopt er bij Judith zelf ook een LEADER-project, namelijk het project Proeftuin Avocado’s. In dit project gaan ze avocado’s telen om zo te zorgen dat je ook die ‘dichtbij’ kunt kopen. Daarnaast zetten ze een leeratelier op om de kennis te delen, laten ze korte ketens samenwerken en zoeken ze verbinding met de (toekomstige) consument.

Judith ziet erg uit naar het deel uitmaken van de Aanjaaggroep en de aanvragen die ingediend gaan worden. “Ik heb er enorm veel zin om kleinschalige projecten die leven op het platteland verder te helpen en mee te denken met alle leuke initiatieven die ik al voorbij heb zien komen.”

Heb je een vraag voor Judith? Of wil je een idee voorleggen? Neem dan contact op met de LEADER-coördinator! Die brengt jullie dan met elkaar in contact.

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media