'Streekhouder' van de maand: 
Job van Amerom

11 februari 2021 #streekhoudervandemaand

Leer de 'streekhouders' van Utrecht-West kennen! ‘Streekhouders’ zijn inwoners, bedrijven, overheden en organisaties die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun streek én zich daar actief voor willen inzetten. Elke maand stelt een 'streekhouder' zich voor. Deze keer is dat Job van Amerom, directeur van het Programmabureau Utrecht-West. 

Job is 46 jaar en woont in Hilversum. Hij staat het liefst midden tussen de mensen in het veenweidengebied. Als secretaris van de gebiedscommissie Utrecht-West en directeur van het Programmabureau Utrecht-West, zet hij zich al zes jaar in voor een vitaal platteland in het westelijk deel van provincie Utrecht. Met het programmabureau wordt gewerkt aan een duurzaam en levendig platteland. 

Job is een echte verbinder, zo spreekt hij met veel mensen in het gebied en weet hij ook wat er speelt aan de bestuurstafels. LEADER en de gebiedscommissie zijn op een bepaalde manier familie van elkaar. “Alles wat we nu normaal vinden begon ooit met een idee. Daarom willen zowel LEADER als de gebiedscommissie dicht bij ideeën staan die opbloeien vanuit de samenleving.” 

De energie vanuit de inwoners vormt in veel gevallen de basis van mooie initiatieven. Samen met LEADER helpen wij graag mensen de juiste nieuwe stap te zetten. Als gebiedscommissie staan we open voor alles wat de leefbaarheid van het platteland een impuls kan geven. 

Als directeur zorgt Job met zijn team met name voor de oplevering van integrale en inhoudelijk goede adviezen. Zoals de duurzame ontwikkeling van de landbouw, het behoud van biodiversiteit, het voorkomen van bodemdaling, de kwaliteit van het water, de opwek van duurzame energie en een levendig platteland. De belangrijkste uitdaging is al die zaken goed met elkaar te combineren. Hij benadrukt daarentegen wel dat we het met elkaar moeten doen. “Niemand kan het alleen dus we moeten het samen doen, mét de inwoners. Utrecht-West heeft de eigen initiatieven van inwoners hard nodig!” 

Voor het Utrecht-West van nu en straks!

Heb je een idee of vraag voor Job? Neem dan contact op met de coördinator of mail het programmabureau Utrecht-West!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media