Op excursie naar de Stadsoogsttuin Harderwijk

Op excursie naar de Stadsoogsttuin Harderwijk

20 december 2016

Twee ondernemende mensen schreven een plan, konden tegen landbouwprijzen grond pachten in de groene zoom van de gemeente, en staken de schop in de grond. Drie jaar later is het een bedrijf waar 1,4 fte van kunnen bestaan en waar veel mensen (h)eerlijke groenten van die dag komen halen. En waar de buurt meedenkt om het te ontwikkelen. 

Belangrijk: Ilse en Martijn houden hun professie in eigen hand en nemen mensen mee in de beleving en verkopen bij hun verhalen mooie producten, een kop koffie en soms pannenkoeken. De gemeente heeft een flexibel bestemmingsplan waarbinnen gebouwen geplaatst mogen worden. Dan gaat de pacht organisch mee omhoog. Kansen voor een groeimodel dus, letterlijk en figuurlijk.

In de Weidse Veenweiden spelen allerlei ideeën rond stadslandbouw, korte ketens en het verbinden van stad en land. Dit zijn ook speerpunten in de Lokale Ontwikkelingsstrategie 2015 - 2020. Op zoek naar kennis en inspiratie organiseerde de Aanjaaggroep op 15 september daarom een excursie naar de Stadsoogsttuin in Harderwijk. Een geslaagd bezoek!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media