Online LEADER-café Voedsel van dichtbij: dat smaakt naar meer?!

Online LEADER-café Voedsel van dichtbij: dat smaakt naar meer?!

10 juni 2020

Steeds meer mensen zijn in de afgelopen weken voedsel gaan kopen van producenten uit de buurt. We zijn meer boodschappen voor elkaar gaan doen, we zijn ons meer verbonden gaan voelen met de lokale producenten in de buurt. De producenten spelen daar goed op in en komen met hele creatieve ideeën. Maar ze staan ook voor twee uitdagingen. De eerste is een rendabele distributie met een redelijke prijs voor consument en eerlijke prijs voor de producent. De tweede is het organiseren van een flexibele verwerkingscapaciteit. Biedt de grotere belangstelling ook kansen om daar oplossingen voor te vinden? En welke actieve rol kunnen consumenten daar in spelen?
 In het online café gaat Marianne Karstens ons vertellen over de ontwikkelingen en initiatieven rond lokaal voedsel die ze in het kader van het LEADER-samenwerkingsproject Lokaal Voedsel Utrecht tegenkomt. Ook laten we twee inspirerende voorbeelden zien en gaan we met elkaar aan de slag met het bedenken van creatieve oplossingen voor de uitdagingen van nu! 

Dus: heb jij ook lokaal voedsel (her)ontdekt? Heb je ideeën over hoe die producten bij jou thuis kunnen komen? Of ben je producent en zit je zelf ook met die uitdagingen? Of heb je daar iets op gevonden? 
Doe dan mee met het online LEADER-café op 18 juni 2020! Bekijk de uitnodiging met programma via deze link.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen. Vermeld bij je aanmelding je naam, organisatie en plaats en geef aan waarom je mee wil doen aan het LEADER-café. Tot dan!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media