LAG 23 27

Nieuwe leden voor de nieuwe Aanjaaggroep gezocht!

19 mei 2023 #nieuweLOS

Leden voor de nieuwe LEADER Aanjaaggroep gezocht! Dit najaar start de nieuwe LEADER-periode 2023 - 2027. Elke LEADER-periode is er een nieuwe Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) en een nieuwe LEADER Aanjaaggroep (LAG) om die uit te voeren. De nieuwe LOS is inmiddels ingediend en nu zoeken we mensen voor de Aanjaaggroep die het leuk vinden om mee te denken met initiatiefnemers, mensen en ideeën met elkaar te verbinden en nieuwe ideeën aan te jagen

De nieuwe LOS 2023 - 2027 zet in op de volgende doelen:
- Krachtige gemeenschappen: ontmoeten, samenwerken en beleefbaar maken
- Toekomstperspectieven voor landbouw, natuur en landschap
- Zet met water het gebied op de kaart voor recreant en toerist
- Samen kennis delen en maken ('citizen science')

De Aanjaaggroep organiseert activiteiten om mensen te inspireren en kennis te delen, denkt mee met initiatiefnemers en beoordeelt, monitort en evalueert projecten en neemt deel aan bijeenkomsten over LEADER in en buiten het gebied. Als lid van de Aanjaaggroep krijg je ook veel terug: je ontmoet veel nieuwe mensen met ontzettend leuke ideeën en komt op bijzondere lokaties. Lees hier bijvoorbeeld waarom Judith de Vor aanjager wilde worden. 

De nieuwe Aanjaaggroep bestaat uit 8 - 10 mensen vanuit het gebied (inwoners, ondernemers) en vijf - zeven mensen vanuit overheden (bestuurders en ambtenaren). Bij de samenstelling kijken we naar benodigde kennis en netwerken, spreiding over het gebied en een goede mix voor wat betreft leeftijden, gender en achtergronden. 

Voor de nieuwe Aanjaaggroep zoeken we mensen:
- met kennis en netwerken op de doelen (zie hierboven) en doelgroepen van de nieuwe LOS ;
- die betrokken zijn bij het platteland;
- die het leuk vinden om mee te denken met initiatiefnemers;
- die kunnen netwerken, verbinden en samenwerken;
- die hiervoor tijd willen investeren, ongeveer 4 tot 8 uur per maand*
* leden die niet beroepshalve in de LAG zitten, komen in aanmerking voor een vacatievergoeding. 

Wat betreft spreiding zoeken we vooral nog mensen vanuit de noordelijke helft van ons gebied (boven de A12). Voor wat betreft expertise zoeken we nog aanvulling op alle doelen maar vooral nog kennis en netwerken vanuit (water)recreatie en vanuit onderwijs/onderzoek. Ben je ook nog onder de 35 jaar dan komen we graag helemaal graag met je in contact!

Dus: ben jij een meedenker, aanjager en/of verbinder? Herken je je in de hierboven genoemde eigenschappen? Neem dan contact op, dan vertellen we meer over wat het inhoudt. Op woensdagavond 7 juni organiseren we om 20 uur ook een online vragenuurtje voor mensen die geïnteresseerd zijn, stuur dan even een mailtje en dan sturen we de link toe. 

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media