Maak Weidse Veenweiden weer LEADER-gebied in 2023 - 2027 !

23 februari 2023 #nieuweLOS

In 2015 is er met inwoners en organisaties in Weidse Veenweiden een Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) gemaakt. Hierin gaven ze aan wat de kansen en bedreigingen zijn voor het platteland in ons gebied en op welke doelen we ons met LEADER zouden gaan richten in de jaren 2016 - 2020. Deze LOS werd in 2020 met twee jaar verlengd tot en met 2022 en nu is het dus tijd voor een nieuwe LOS!

Vorig jaar hebben een aantal mensen vanuit de Aanjaaggroep, vanuit gemeenten en vanuit Utrecht-West een 'kwartiermakersgroep' gevormd. Doel van de kwartiermakersgroep was het gebied opnieuw aan te melden bij de provincie als LEADER-gebied en een aanvraag te doen voor de ontwikkeling van een nieuwe LOS. Die aanvraag is toegekend en inmiddels heeft de kwartiermakersgroep 'LOS-makers' gevonden die komende maanden met het gebied aan de slag gaan om opnieuw te kijken waar behoefte aan is en op welke doelen een nieuwe Aanjaaggroep zich in de jaren 2023 - 2027 gaat richten. Een (leuk) spannende tijd dus! 

De 'LOS-makers' zijn Koen van Zwieten (Jonge Honden) en Martijn Plomp (Praktijk voor Plattelandsontwikkeling). Zij gaan komende maanden zoveel mogelijk input organiseren vanuit de inwoners van het platteland van Utrecht-West. Dat gaan ze bijvoorbeeld doen door bijeenkomsten op lokatie en online te organiseren maar ook online staat er een en ander op stapel. Uiteraard delen we al het nieuws daarover en uitnodigingen ook via onze nieuwsbrief, website en social media. 

Op deze pagina staat het eerste bericht van de LOS-makers. Kun je niet wachten om mee te doen of je idee te melden? Onderaan hun bericht staan hun contactgegevens maar je kunt je natuurijk ook gewoon bij ons melden. 

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media