Lokaal Voedsel Utrecht

Lokaal Voedsel Utrecht

16 november 2018

In veel steden en dorpen groeit de aandacht voor lokaal voedsel bij burgers, horeca en winkeliers. Ook producenten en boerencoöperaties willen meer in de eigen regio afzetten. Maar hoe bereiken vraag en aanbod elkaar beter?

De Utrechtse LEADER-groepen Weidse Veenweiden en Utrecht-Oost hebben de handen ineengeslagen om te verkennen wat nodig is. In het samenwerkingsproject Lokaal Voedsel Utrecht gaan we samen aan de slag met vraag en aanbod door middel van meet & match-bijeenkomsten, het uitwisselen van praktische kennis (leergangen) en wordt door een ‘Lokaal-voedsel-makelaar’ vraag en aanbod sneller en beter bij elkaar gebracht.

Daarnaast wordt veel tijd besteed aan uitwisseling en overdracht van ervaringen en kennis door uitwisselingsbezoeken tussen de LEADER-gebieden, een eindconferentie met presentatie van de eindresultaten, een (animatie)video met de resultaten en presentaties over het project in andere (LEADER)gebieden.

Het project gaat voorjaar 2019 van start en loopt tot en met 2022. 

Bekijk ook het bezoek van de Keuken van Utrecht aan dit project!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media