Informatie- en Meedenkcafé 'Van Dromen naar Doen'

5 oktober 2021

Op donderdagavond 14 oktober 2021 organiseren we weer een online informatie- en meedenkcafé 'Van dromen naar doen!'. Dit doen we samen met LEADER Utrecht-Oost en Leefbaarheid Kleine Kernen. In het café geven we uitleg over LEADER, maar ook over enkele andere subsidie- en ondersteuningsmogelijkheden voor 'initiatieven van onderop'.  

Er zijn allerlei subsidiemogelijkheden voor initiatieven van onderop op het Utrechtse platteland. Ook is er vaak ondersteuning mogelijk in de vorm van meedenken, coaching of begeleiding. Dat kan bijvoorbeeld vanuit het Europese programma LEADER Weidse Veenweiden of LEADER Utrecht-Oost. Maar voor initiatieven in de kleine dorpen op het platteland is ook subsidie mogelijk vanuit de provinciale subsidieregeling 'Leefbaarheid Kleine Kernen'. Ook waterschappen hebben subsidiemogelijkheden voor initiatieven van onderop, zoals de regeling 'Blauwe Bewonersinitiatieven' van waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Maar ook bij waterschap Vallei en Veluwe en waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn er diverse subsidiemogelijkheden. Tot slot is er ook 'Kern met Pit', dat daagt bewonersinitiatieven uit om een idee voor de verbetering van de buurt binnen één jaar te realiseren. Daarbij kun je tips en advies krijgen en maak je kans om € 1.000 te krijgen als het doel bereikt is. 

In het café vertellen we kort over deze regelingen en is er daarna alle gelegenheid om per regeling in gesprek te gaan over wat die voor jouw idee kan betekenen. 

Klik hier voor de uitnodiging met programma! Deelname is gratis, de link ontvang je na aanmelding. Doe je mee? Meld je dan aan door een mailtje te sturen

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media