Anna's ZuivelLokaal Abcoude

Ga mee op excursie 'Betrek ondernemers en inwoners bij je (agrarisch) bedrijf'!

20 mei 2023

Op vrijdag 2 juni organiseren we samen met NMU en met LEADER Utrecht Oost de excursie 'Betrek ondernemers en inwoners bij je (agrarisch) bedrijf'.

De excursie vindt plaats bij Anna’s Hoeve in Abcoude, waar Henno en Femke Hak in hun ZuivelLokaal ruimte bieden aan allerlei producenten voor het ontwikkelen en verfijnen van hun zuivelproducten. Daarna brengen we een bezoek aan de Tuinen van Hartstocht, een zelfoogsttuin op boerderij Hartstocht.

Door samen te werken met andere partijen op je bedrijf, zoals ondernemers en bewoners, kun je veel tussenschakels uit de voedselketen weghalen. Hierdoor blijft er onder aan de streep vaak meer over voor je producten en verbreed je je verdienmodel. Tijdens deze excursie gaan we naar twee uiteenlopende, inspirerende initiatieven waar verbinding voorop staat. 

Het ZuivelLokaal brengt ambachtelijke zuivelverwerkers bij elkaar die producten ontwikkelen met een aanwijsbare oorsprong en die samen werken bij het op de markt brengen van deze producten. De Tuinen van Hartstocht is een mooi voorbeeld een samenwerking tussen een tuinderij en een melkveebedrijf. De deelnemers van de zelfpluktuin op de tuinderij kunnen aansluitend gebruik maken van de boerderijwinkel op boerderij Hartstocht, en vice versa. Zo werken verschillende initiatieven onder één dak elkaar vaak in de hand.

Ben je benieuwd naar deze initiatieven en wat de mogelijkheden hiervoor zijn op jouw bedrijf? En ontmoet je graag andere ondernemers die ook denken aan dit soort samenwerkingen? Meld je dan nu aan voor deze excursie via dit formulier.

Tijdstip: 10:00 - 12:30 uur
Plaats: Abcoude (adres krijg je bij aanmelding)
Deelname is gratis

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media