First dates voor Lokaal Voedsel Utrecht

First dates voor Lokaal Voedsel Utrecht

27 september 2019

Wil jij als maker jouw voedselproducten lokaal afzetten? Of ben je voor jouw bedrijf of organisatie juist geïnteresseerd in mooie, verrassende producten van dichtbij? Grijp dan nu je kans en kom op 7 oktober naar de startbijeenkomst ‘First dates’. Ontmoet andere makers en marktpartijen die bij jou passen, ontdek de marktkansen die lokaal voedsel jou biedt. Kom in contact en maak afspraken met aanbieders en afnemers van lokaal voedsel. En hoor hoe anderen het aanpakken.

Programma

 • 19.00 uur Ontvangst met koffie en thee.
 • 19.30 uur Welkom door gespreksleider Sandra van Kampen, kennismaking met de zaal en korte aftrap door Laurens de Graaf (burgemeester van Lopik) en Ruud van Bennekom (burgemeester van Bunnik), voorzitters van de Lokale Actie Groepen van LEADER, initiatiefnemers van dit project. Waarom is lokaal voedsel belangrijk? Wat doet dit voor het landelijk buitengebied van Utrecht, de lokale economie en de werkgelegenheid?
 • 19.50 uur Wat kan het project Lokaal Voedsel Utrecht voor jou betekenen? Waar ben jij mee geholpen? Korte introductie door Marianne Karstens, projectleider.
 • 20.00 uur Tien jaar vallen en opstaan door Drees Peter van den Bosch(voorzitter Taskforce Korte Ketens). Dat pionieren in de lokale markt niet eenvoudig is, daar weet de oprichter van Willem & Drees alles van. Maar dat we aan een voedseltransitie moeten blijven werken, weet hij ook. Het tij lijkt te keren. Waar liggen de kansen?
 • 20.20 uur Hoe kun je als horeca- of retailondernemer lokaal inkopen? Om welke producten gaat het? Hoe bouw je als producent een netwerk op en omzeil je de knelpunten? Hoe zit het met de logistiek? Drie ondernemers delen hun ervaringen:
  Tobias Jansen (chef bij Het Lokaal in Amersfoort),
  Huub van der Maat (fruitteler bij Nieuw Slagmaat in Bunnik, oprichter Local2Local) en Edith Spruit (logistiek planner bij Bakker Barendrecht).
 • 20.45 uur Korte pauze
 • 21.00 uur Matchmaking! door Linette Mak, voedselmakelaar. Ruimte om jouw matches te vinden, je bedrijf te presenteren, nieuwe makers of afnemers te vinden, nieuwe kennis op te doen of aan de betrokken aanwezigen te vragen wat je altijd al wilde weten. Flyers, banners en producten die op een tafel kunnen liggen zijn welkom.
 • 22.00 uur Afsluiting, oogst van de dag en borrel.

Aanmelden

Deelname aan de ‘first dates lokaal voedsel’ is gratis. Aanmelden kan via deze link. Voor meer informatie mail sandra@lokaalvoedsel-utrecht.nu of bel 06 47096720

 

Over het project

Lokaal voedsel is hip. Steeds meer boeren zien mogelijkheden om (een groter deel van) hun producten direct af te zetten. Ook supermarkten, restaurants en zorgcentra zien meerwaarde in een korte voedselketen. Maar hoe kunnen we dit marktsegment verstevigen? De proeftuin ‘Lokaal Voedsel Utrecht’ (LVU), een initiatief van LEADER Weidse Veenweiden en LEADER Utrecht-Oost, wil aanbieders en afnemers van lokaal voedsel in de provincie Utrecht bij elkaar brengen om te onderzoeken waar ze tegenaan lopen bij juist deze vragen. In de proeftuin LVU brengen we daarom aanbod en afzet bij elkaar, leren we van wat wel en niet werkt, delen we kennis en werken we aan verdieping. Met de lessen die we daaruit leren hopen we de markt voor regionaal voedsel in Utrecht een extra boost te geven. En zorgen we voor versterking en opschaling van de goede stappen die er in deze mooie regio al genomen zijn!

 

Route

Moestuin Maarschalkerweerd, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3583 LJ Utrecht is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 41 vanaf Utrecht Centraal) en met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid. De bijeenkomst vindt plaats in de Oranjerie áchter de winkel. Kijk op www.moestuinutrecht.nl.

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

 • Bijeenkomsten
 • Projecten
 • Laatste ontwikkelingen
 • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media