Eetbare stad: Andernach (D)
Eetbare stad: Andernach (D)

21 december 2016

”In elke stad zijn er groene plekken, veelal gras. Het gras wordt vaak kort gemaaid. Bloemen zijn er ook in elke stad. Die mag men niet plukken, die zijn om te bekijken. 
In Andernach is het anders. Daar groeien bij de stadsmuur pompoenen en tomaten, wijndruiven en aardappelen en andere groenten en fruit. Die groenten en fruit mag iedereen oogsten. Wat overblijft, wordt goed verkocht. ...”

De Duitse stad Andernach is een nieuwe weg ingeslagen met het concept ’eetbare stad’. De stad motiveert haar burgers om mee te werken aan het inrichten en onderhouden van het stedelijk groen, bijvoorbeeld door het planten van groenten en fruit dat iedereen mag oogsten. Hierdoor is men zich weer bewust van de jaargetijden en van de natuurlijke ritmes van zaaien, groeien en oogsten. Ook is er een 14 ha grote permacultuurtuin aangelegd waar wordt gewerkt volgens ecologische fruit- en groenteteeltprincipes. 

Meer informatie over Andernach is te vinden op hun website

Geïnteresseerd? Neem contact op met de LEADER-coördinatoren!

Maak contact met ons
Verstuur
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media