Eerste aanvraag voor een LEADER-bijdrage ingediend!

Eerste aanvraag voor een LEADER-bijdrage ingediend!

21 december 2016

Begin november is de eerste aanvraag voor een LEADER-bijdrage ingediend bij de provincie. De aanvraag is gedaan door de Stichting Kaaspakhuis Woerden voor het project ”Kaasexperience”.

Met de LEADER-bijdrage wil de stichting in een voormalig kaaspakhuis een inspirerende onderneming opzetten met maatschappelijke én commerciële doelstellingen. De onderneming zal een broedplaats zijn voor ondernemers, educatie en recreatie. Er zal kaas worden verkocht, onderwijs over worden gegeven en bezoekers over worden geïnformeerd en geïnspireerd. Het project draagt bij aan het thema ’Plek voor pioniers’ uit de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). De aanvraag is inmiddels inhoudelijk positief getoetst door de Aanjaaggroep en wordt nu door de provincie op een aantal andere aspecten getoetst. De beschikking wordt uiterlijk begin april verwacht. 

Het is sinds 1 september mogelijk om aanvragen voor een LEADER-bijdrage in te dienen bij de provincie. De LEADER-Aanjaaggroep kan meedenken bij de ontwikkeling van een projectidee en inschatten of het projectidee aan kan sluiten bij de LOS en voldoende LEADER-waardig is om kans te maken op een LEADER-bijdrage. Ook organiseren we regelmatig cafés waar projectideeën kunnen worden gepitcht om zo feedback, tips of suggesties te krijgen van mensen uit het gebied.

Heb je een projectidee en denk je dat het in aanmerking kan komen voor een LEADER-bijdrage? Meld je projectidee dan aan bij de Aanjaaggroep door contact op te nemen met de LEADER-coördinatoren.

Meer informatie staat op deze website en natuurlijk in onze Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). In onze hand-out hebben we een en ander samengevat!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan voor onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media