De stadskraan staat op z'n plek in Utrecht!

27 mei 2022

Op vrijdag 20 mei startte de tweedaagse tocht van de Stadskraan Utrecht  naar de stad. Vanaf de Museumwerf Vreeswijk ging het richting Utrecht. Het transport was super spannend voor Stichting Stadskraan en ook uniek voor de mensen van Mammoet Europe.

De route voerde over weg en water naar de Weerdsingel in Utrecht. Aan het eind van de middag van 21 mei stond de Stadskraan aan de voet van de Monicabrug. Alleen al omvang en gewicht van de Stadskraan maken dat iedereen op scherp staat. Meer dan drie jaar werkten leerlingen en vrijwilligers in Vreeswijk aan de reconstructie van dit Utrechts erfgoed. Specifieke kennis en kunde van ambachtelijke technieken blijven zo beschikbaar voor de toekomst.

Met de reconstructie van de ‘Craen’ die ooit een icoon in de stad was, heeft Utrecht een vergeten verhaal teruggekregen. Een verhaal verbonden met de periode waarop Utrecht dit jaar terugkijkt als stad.

De stadskraan is gebouwd in de Ambachtsschool in Vreeswijk, een van de LEADER-projecten van deze periode.  

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media