De Aanjaaggroep zoekt twee nieuwe leden!

2 maart 2022 #Aanjaaggroep

Ben jij ook een aanjager van vernieuwing op het platteland van Utrecht-West? Vind je het leuk om mee te denken en verbindingen te leggen tussen mensen en initiatieven? Lees dan gauw verder, misschien ben jij de nieuwe aanjager die we zoeken!

LEADER werkt aan een duurzame plattelandseconomie in het westen van de provincie Utrecht. Dat doen we door het inzetten van tijd, kennis, netwerken en geld. We liften daarvoor mee op de trends van kleinschaligheid, lokaal voedsel, korte ketens, sociaal ondernemen, circulaire economie, digitalisering, start-ups, duurzame dorpen en wijken en broedplaatsen. Door netwerken en ideeën met elkaar te verbinden, vernieuwing aan te jagen en goede projectideeën te ondersteunen, wil de Aanjaaggroep Weidse Veenweiden het gebied sociaal en economisch vitaal houden. Dat is de kern van onze Lokale Ontwikkelingsstrategie!

LEADER ondersteunt initiatieven die van inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied zelf komen en die bijdragen aan een vitaal platteland op de lange termijn. Spil in de uitvoering van het LEADER-programma is de LEADER Aanjaaggroep (LAG). De Aanjaaggroep signaleert kansen voor nieuwe projecten en denkt mee met initiatiefnemers bij de ontwikkeling ervan. De Aanjaaggroep beoordeelt vervolgens of het project in aanmerking komt voor een subsidie. De Aanjaaggroep bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners en telt maximaal 11 leden. De LAG wordt ondersteund door de LEADER-coördinator.

In de Aanjaaggroep is een vacature ontstaan door het vertrek van één van de leden. Daarnaast is er een vacature geopend om de Aanjaaggroep uit te breiden met één lid. Daarom zijn we op zoek naar:

Twee enthousiaste leden met hart voor het platteland van Utrecht-West!

Wie zoeken wij?
We zoeken twee enthousiaste en ondernemende inwoners of ondernemers: 

  • met een groot netwerk die zich willen inzetten voor de toekomst van het gebied,
  • met affiniteit, ervaring en netwerken op het gebied van plattelandsontwikkeling en met name op een of meer van de hierboven genoemde trends,
  • die in staat zijn actief verbindingen te leggen tussen mensen, ideeën en verschillende sectoren,
  • die kunnen denken en doen op de schaal van Utrecht-West,
  • die bereid zijn om te investeren in kennis van LEADER en plattelandsontwikkeling door bijvoorbeeld het bijwonen van bijeenkomsten en cursussen,
  • wonen in één van de tien gemeenten in het gebied.

We zoeken bij voorkeur één nieuwe aanjager uit de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein of Nieuwegein en één nieuwe aanjager uit de gemeenten Woerden, Vijfheerenlanden (voormalige gemeente Vianen), Stichtse Vecht, De Ronde Venen of Utrecht.

Werkzaamheden
De Aanjaaggroep komt ongeveer zes keer per jaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten worden onder andere projectinitiatieven besproken en wordt besloten welke projecten in aanmerking komen voor een bijdrage. Daarnaast organiseert de Aanjaaggroep LEADER-cafés, netwerkbijeenkomsten en excursies waarmee ze wil verbinden, inspireren, kennis delen en initiatiefnemers in Utrecht-West wil stimuleren om hun projectidee voor te leggen. Tussendoor denken de aanjagers mee met initiatiefnemers tijdens meedenkgesprekken online of op locatie.

Aanjaaggroepleden ontvangen een vacatievergoeding voor het voorbereiden van en deelnemen aan de vergaderingen, een inzetvergoeding voor meedenkgesprekken en een reiskostenvergoeding voor het deelnemen aan de vergaderingen en andere LEADER-bijeenkomsten.

Geïnteresseerd?
Stuur een korte motivatie en CV uiterlijk vrijdag 18 maart 2022 voor 12:00 uur naar: ajg@leaderweidseveenweiden.nl. Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij de LEADER-coördinator Marianne Breedijk (06-225 663 81). Meer informatie over LEADER Weidse Veenweiden is te vinden op deze website. 

Vervolg
Na de sluitingsdatum vindt een selectie plaats van mogelijke kandidaten met wie we vervolgens in gesprek gaan. Bij de selectie kijken we in hoeverre de kandidaat past in het profiel van een Aanjager zoals beschreven in onze Lokale Ontwikkelingsstrategie (5.2) én de mate waarin zijn of haar specifieke kennis, netwerken, leeftijd en geslacht een aanvulling is op de samenstelling van de LAG. 

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media