Samen een boerderij runnen in Utrecht-West? Ideeën genoeg!

Samen een boerderij runnen in Utrecht-West? Ideeën genoeg!

31 maart 2017

Ongeveer 35 mensen zijn tijdens een mooie lente-avond naar Kockengen gekomen voor het LEADER-café over gemeenschapslandbouw. Centraal staat de vraag of het mogelijk is voor boeren en burgers om samen een boerderij te runnen en zo ja hoe? Er waren drie inspirerende verhalen over wat gemeenschapslandbouw is, welke kansen er voor zijn in Utrecht en hoe anderen daarmee bezig zijn. Ook was er een concrete vraag van twee ondernemingen die tips en suggesties wilden van de aanwezigen. 

Aan tafels werd er daarna volop meegedacht en gebrainstormd over hoe je dit in Utrecht zou kunnen aanpakken. Dat meedenken gebeurde door een breed gezelschap van onder andere boeren, burgers, tuinders, bestuurders, ambtenaren en andere organisaties. 

De drie organisatoren van het café: de LEADER-Aanjaaggroep, de gebiedscommissie Utrecht-West en Natuur- en Milieufederatie Utrecht, gaan de uitkomsten verzamelen en er vervolgens in kleinere groepen verder mee aan de slag. Wordt vervolgd dus!

Wil je ook aanhaken? Graag! Bel of mail ons dan even, dan betrekken we je bij het vervolg.

Lees hier het verslag van het LEADER-café! Wil je ook aanhaken? Graag! Bel of mail ons dan even, dan betrekken we je bij het vervolg.

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media