Levendig Utrecht-West Café over leefbaarheid!

Levendig Utrecht-West Café over leefbaarheid!

13 maart 2018

Op 8 maart 2018 organiseerden we samen met de Gebiedscommissie Utrecht-West een Utrecht-West Café ’Op naar een levendig platteland!’. Ruim 50 mensen kwamen luisteren en dachten volop mee met de initiatiefnemers die hun idee voor hun buurt pitchten. 

Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met hun buurt of omgeving. Ze organiseren gezamenlijke activiteiten, ontmoetingen of een helpende hand voor hun buurtgenoten. Hoe pakken ze dat aan? Waar lopen ze tegenaan? Hoe kun je zelf een initiatief opzetten? En welke middelen zijn er om je daarbij te helpen? 

LEADER, Gebiedscommissie en KNHM vertelden over de mogelijkheden die zij bieden om mee te denken, te coachen en eventueel mee te financieren. Martine Sluijs van PIP & Partners gaf een kennisvoorproefje over ’placemaking’, een methode om zelf met een plek in jouw buurt aan de slag te gaan. Van Stichting LiBel uit Linschoten hoorden we hoe zij dat in de praktijk doen, wat goed werkt en waar zij tegenaan lopen. 

Vijf initiatiefnemers pitchten daarna hun idee voor hun buurt en stelden een vraag aan de zaal. Na een korte pauze gingen de aanwezigen aan de meedenktafels in gesprek met de initiatiefnemers over hun idee en hun vraag. Dit leverde hen soms onverwachte tips en suggesties op!

Lees hier het verslag van het Utrecht-West Café!

Maak contact met ons
Onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van:

  • Bijeenkomsten
  • Projecten
  • Laatste ontwikkelingen
  • Inspiratie

En meld je nu aan op onze nieuwbrief!

Copyright 2020 - Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden, fotografie homepage: Sebastiaan ter Burg | Webdesign Reset Media